Vannspill 2013 Digital tegning, UV-blekk på film og farget pleksiglass

Vannspill
2013
Digital tegning, UV-blekk på film og farget pleksiglass

Sørmarka Arena Barnehage
Ingrid Toogood (kunstkonsulent).
Oppdragsgiver: Stavanger Kommune

Sørmarka Arena Barnehage er plassert rett bak Sørmarka Arena ishall. Arkitekturen er inspirert av en stor isblokk som man har skåret seg inn i og hentet ut volum av. Dette skaper uventede rom og vinkler. Kunstkomiteen ser for seg at kunsten kan være stimulerende for barnas fantasi og forestillingsevne, og at man kan bruke ”is” som et fabulerende, overordnet tema for utsmykningen.
 

Vannspill

Glassflatene i forsamlingsrommet strekker seg fra gulv til tak og jeg forestiller meg å stå inne i ”isblokken” og kikke ut. Hvordan ville det se ut dersom isen begynte å smelte? Kanskje det ville samle seg en liten elv som rant nedover flatene?

For å fullføre denne ideen introduserte jeg også et varm fargeinnslag (pleksiglass) i rommet som kunne illudere den manglende solen.

Den oransje fargen i pleksiglasset er komplimentærfarge til den blå fargen som er brukt i linjene, to komplimentærfarger som blander seg blir en nøytral gråsort. Dette var noe barnehagen kunne bruke som del av pedagogisk opplegg i etterkant.

Motivet er vekselvis trykket med dekkende og transparente farger, dette for å gi et spill i overflaten og for at motivet skal slippe igjennom lys. Sirkelen i pleksiglass henger fritt fra taket og påvirkes av luft og aktiviteter i rommet.